Değil Hakkında Gerçekler bilinen yangın kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar alışılagelen kapı kolu üzere olur.

Yangın merdiveni bapları yangın simultane hızlı bir şekilde tahliyeyi sağlamlayarak, yangına dayanımı sayesinde yangının yayılmasını geciktiren veya engelleyen özel kapılardır.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hoppadak her yerde, özellikle de yüce binalarda olması kişilerin birey kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak yoklama altına kızılınmasına yardımcı olabilir ve yangının öbür bölümlere yayılmasını engelleyerek güç kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Son olarak, yangın merdiveni fiyatlarını etkileyen diğer faktörler arasında servis ve bakım maliyetleri bucak kırmızıır. Yangın merdiveni sistemi düzenli olarak hizmet ve kontrollerin mimarilması müstelzim bir donanımdır.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini münasip görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kellelı kriterler ayn önüne alınarak hüküm verilmektedir. Özellikle essah bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Pencere yangın bapları: Bu tip yangın bapları, cam malzemesinden mefultır ve ekseri çağcıl binalarda kullanılır.

, yangın merdiveni imalatı ve yangın merdiveni montaj aşamalarında doğru dürüst mealları elde edebileceksiniz. İstediğiniz ekstra özellikleri uzmanlarımıza iletmeniz kifayetli olacaktır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sebebiyle bu kapılar haricen açılamaz. Bu hâlet hırsızlık vakalarının önlenmesini esenlar.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut elan çarliston gereç kullanılabilir. Gene bu tip Yangın kapısı istanbul kapıda bir ölçünlü olmadığı bâtınin sac lakırtıınlığı 1.0 mm yahut elan çarliston kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapısını başka ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara temin etmek mümkündür. Evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar ucuz yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Kaçış yolları ve gayrı tedbirler, yangın veya vesair acil durumlarda güç eminğinin salt tenha bir tedbire dayandırılmayacağı halde tasarlanır.

Sahanlığın en az hoşgörülüliği ve uzunluğu, merdivenin rahatliğinden az olamaz. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.

Yangın merdivenleri yeğin aydınlatılmalı ve orantılı maslahataretlemelerle belirtilmelidir. Acil durumda insanoğluın merdivenleri çabucak bulabilmeleri ve kullanabilmeleri önemlidir.

Report this wiki page